dinsdag 26 maart 2013

Boze geesten en oudercontacten

26/03 Oudercontact

Vandaag moesten niet de leerlingen, maar hun ouders naar school komen. Het was namelijk oudercontact en de ouders kregen het rapport van hun kind mee.
Ik mocht bij 5B het oudercontact volgen en mocht zelfs ook iets zeggen over de kinderen, aangezien ik 2 weken in 5B stage heb gedaan.

Het oudercontact gaat hier op ongeveer dezelfde manier als in België. De leerkracht zegt wat over de punten en het gedrag van de leerlingen in de klas. Ook de ouders kunnen zeggen wat op hun hart ligt.
Toch schrok ik van enkele dingen. Voorlopig zijn er 12 van de 36 leerlingen die zouden moeten blijven zitten als ze in het derde kwartaal hun best niet doen (dat is dus 1/3 van de leerlingen!).
Maar het meest schrok ik van de cultuurverschillen. Zo is er een cultuur waarvan de jongens op een bepaald moment een zilveren ring van hun vader moeten krijgen. Als ze die niet krijgen of als ze zo'n ring verliezen, 'kunnen' ze niet studeren (wegens magische krachten in die ring). Er is een jongen die van z'n vader de ring niet krijgt, volgens hem is dat de reden dat hij slechte punten haalt.
Ook was er een moeder die er vast van overtuigd was dat haar zoon bezeten was door boze geesten en daardoor slecht gedrag vertoont en slechte punten behaald.

Vandaag dus weer veel bijgeleerd! 

- K -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten