maandag 8 april 2013

Vier dolle dagen!

Op trip hadden we ons via Stephen (de man die de vierdaagse in de jungle organiseerde) ingeschreven voor de vierdaagse wandeltocht door Paramaribo. Bovendien hadden we bijna elke dag ook nog eens een feestje. Gelukkig begon de tocht telkens maar rond 16 uur, waardoor we overdag nog wat voor school konden werken.
Hier een kort verslag:

Dag 1: We zetten ons beste beentje voor! 12km 

De eerste dag van de wandeltocht ging erg vlot. Er was enorm veel spektakel! Er liepen zo'n vijftien juniorengroepen mee, die piekfijn waren uitgedost. Toch vielen vooral de seniorengroepen op in de grote mensenmassa. Van politieke partijen tot sportclubs en merken van frisdrank en bier ... allen hadden ze een groep die met veel muziek, gedans en prachtige kostuums de stad in trokken. Op het einde mochten wij, de individuele lopers, vertrekken. We liepen zo vlot dat we aan het einde van de toch alle 78 seniorengroepen hadden ingehaald. Na afloop werden we getrakteerd op een ijsje van de hoofdsponsor van de vierdaagse: Fernandes.

Een juniorengroep die, op slippers!, de tocht liep.
Elk jaar komen de inwoners van Paramaribo en omstreken kijken naar de wandelmars

Later op de avond gingen we naar het feestje van Lynn, een stagiaire die bij onze huisgenoten op de stageschool staat. Het werd en gezellige avond en we leerden enkele nieuwe mensen kennen. Twee Nederlanders en een Surinamer die John noemt (maar het wordt uitgesproken als Sjon).

Dag 2: Vertraging

Omdat we de vorige dag pas om half 6 mochten vertrekken, besloten we om deze keer tegen kwart voor 5 naar de vertrekplaats van de tocht te gaan. Toen we er waren, bleek dat de laatste groep voor ons al 40 minuten geleden was vertrokken. Even was er twijfel of we nog mochten deelnemen aan de tocht, maar uiteindelijk mochten we toch vertrekken. Deze keer stapten we zo'n 13 km. Zelfs met onze 40 minuten vertraging, eindigden we bij de eerste groepen. 


 


's Avonds bleek er alweer een feestje te zijn. Samen met enkele andere stagiaires, gingen we met een feestbus op pad om later ook verder te feesten. Helena en ik raakten deze avond aan de praat met iemand uit Guyana en we spraken kort met enkele Surinamers die zij kent van de kunstacademie.

Dag 3: Pauze

Vandaag liepen we niet mee met de tocht. Dit had alles te maken met Juf Saskia van onze stageschool. Zij was jarig en had ons al voor de paasvakantie uitgenodigd voor haar feestje. Het werd een gezellige avond. We leerden de familie en vrienden van juf Saskia kennen en hadden zeker geen honger toen we naar huis gingen. We aten de hele avond door. Toen de hoofdmaaltijd op was, ging ze nog rond met taart, hapjes en later op de avond zette ze nog een zakje chips op tafel.

Dag 4: Finish in zicht

De laatste dag van de vierdaagse, de finish is in zicht. We genoten van de laatste wandelmars door de stad en na 11 km was de tocht aan zijn einde gekomen. We passeerden onder andere in de straat waar ons huisje staat en Laurine en ik liepen zelfs zo vlot de tocht, dat we de andere stagiaires een eindje achter ons lieten. Op het einde werden we zoals altijd getrakteerd op een fruitig ijsje van Fernandes, heerlijk!








- K -


2 opmerkingen:

  1. Die laatste foto stond gij daar nu ook bij (in 't rood)? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, daar sta ik jammer genoeg niet bij, al had ik graag zo'n kostuum gedragen! ;)

      Verwijderen