vrijdag 26 april 2013

Annemieke op de fiets

25/04 Bouwen aan een huis(je)

Ons muzohuisje krijgt steeds meer en meer vorm. De buitenkant is zo goed als klaar en wat er in moet komen is bijna allemaal gemaakt.
We hebben deze dag dan ook goed kunnen doorwerken, want we moesten geen lessen geven.
Nog op ons lijstje: printen! 



 


De beeldaspecten-pizza: een creatie van Laurine

26/04 Ambiance in de taxi
Vandaag regende het zo hard dat we er met de fiets niet door konden. Ook de meeste taxi's wouden niet rijden 'De straten staan onder water, ik rijd niet!'.
Toch vonden we dankzij onze huisgenoten Rosalie en Lindsey uiteindelijk een taxi. Helaas had de man vandaag heel wat pech: file, verkeerd gereden en de benzine was bijna op dus moest hij ook nog eens eerst gaan tanken. We waren 5 minuten te laat op onze school en met al die ongemakken wou hij niet dat we betaalden. Het werd dus een geluk bij een ongeluk.
In de taxi hoorden we heel wat grappige dingen op de Surinaamse radio. Het onderwerp: Annemieke op de fiets. Dit ging over de vele stagiaires met hun verse muggenbulten op hun benen die door de stad fietsen. Bij dit onderwerp natuurlijk ook een vraag voor de luisteraars: De Nederlandse stagiaires jagen op mannen, waar of niet?' Laurine en ik bekeken daarstraks de site, gelukkig is 85 % het niet eens met de stelling. We kunnen dus met een gerust hart verder blijven fietsen in de stad. :)



Druk in de weer
Eenmaal op school aangekomen, vlogen Laurine en ik er direct in. Gelukkig was het voor de directeur geen probleem dat we wat later waren, hij begreep de omstandigheden met het slechte weer (heel wat kinderen waren ook te laat door de helse regenbuien).
Vandaag namen we voor de verandering onze laptop mee. We typten bewegingstussendoortjes, activiteiten voor bewegingsexpressie, muzische evaluatievormen en nog veel meer uit. Ook maakte ik vandaag nog maskertjes voor het deel 'drama' in ons muzohuisje.

Mmm... 
Een paar dagen geleden opende er een eetkraampje op school. Je kan er bami, nasi, een broodje kip of lever en nog veel meer kopen. En dit alles voor erg schappelijke prijzen (het duurste is SRD 3, dat is nog geen euro!).  Vandaag kochten we een Surinaamse specialiteit met rijst (en iets heel pikants) en aten we het op tijdens de tweede pauze. Het heeft enorm gesmaakt en we konden weer verder aan de slag met ons muzohuisje.

Toen de schooldag ten einde kwam, was het een zoektocht naar een taxi die ons terug naar de Stoelmanstraat kon brengen. Uiteindelijk vonden we er één aan een taxibedrijf in de buurt van de school. Het was een erg vriendelijke man die ons zonder problemen naar huis bracht. Toen we wilden betalen, vroeg hij ons wat we normaal betalen voor een taxi. Wij vertelden de prijs en de man zei 'Wel, dan mag u hetzelfde betalen'. Erg fijn om zo'n eerlijke man tegen te komen!

Nu ga ik afsluiten, want er staat een etentje op de planning met enkele medestudenten (onder andere onze mede KAHO-gangers van secundair).

- K -


Geen opmerkingen:

Een reactie posten