vrijdag 19 april 2013

Petunia - beige

19/04 Het muzobeest

Een 'beetje' Petunia - beige
Vandaag waren we op Petunia om onze muzobox verder uit te werken. We gaven onder andere vorm aan de doos: de muzobox wordt een muzohuis! 
Na de lange zoektocht naar een geschikte kartonnen doos, begonnen we vol goede moed aan het op maat snijden van de doos en het uitsnijden van raampjes. Dan nog verven! Maar ... welke kleur?
We hadden niet erg veel keuze, dus gingen we toch eens bij juf Grachel langs. Zij was vandaag onze redder in nood, want zij had net voor de vakantie haar klas geschilderd. Er was nog verf over en we mochten deze zeker gebruiken. Bij deze hebben we een muzohuisje dat bij de school past: ik noem de kleur 'Petunia - beige'.


Geconcentreerd aan het werk:

 
 










Inhoud
Met Laurine had ik al heel wat brainstormsessies achter de rug over de inhoud van ons muzohuis. Alle ideeën zijn klaar, nu de uitwerking nog! Vandaag maakten we al enkele muzische evaluatievormen: evalueren met kleuren, met smileys en Laurine werkt aan een 'pizza' die uit verschillende beeldaspecten zal bestaan.
Ook maakte ik vandaag het Muzobeest: een beestje in de vorm van een draaischijf dat hapt naar het muzisch deeldomein waar je aan wil werken.

Welk gevoel heb jij bij onze ideeën?

Muzische deeldomeinen in Petunia: 
Bij ons zijn de drie grote delen van muzo: beeld, beweging en muziek. In Suriname is het een beetje anders. De tekenjuf op school vertelde ons graag welke domeinen zij hanteren:
- Beeldende vorming
- Muziek
- Drama
Normaal zou er van elk domein een vakleerkracht moeten zijn op de school. Momenteel is er enkel iemand voor beeldende vorming (hier ook handenarbeid genoemd). Drama en muziek worden niet vaak gegeven, hopelijk bieden we met ons muzohuisje voldoende inspiratie en tips voor leerkrachten om deze domeinen toch niet te vergeten. 

- K -






Geen opmerkingen:

Een reactie posten