maandag 15 april 2013

De todo's en de slang

15/04 Back to school

Vandaag voor het eerst terug naar school geweest. De vakantie, die bijna drie weken duurde, is ten einde gekomen. Ik observeerde vandaag terug in 4A, de klas waar ik vlak voor de vakantie ook al stage bij liep.
De leerlingen vlogen er meteen in met rekenen en taal. 
Na de tweede pauze mocht ik een leeslesje geven (weer helemaal onverwachts). Gelukkig was het een klein versje over todo's (padden) en een slang. Na eerst het versje te bespreken, konden de leerlingen in groepjes elk één strofe leren. Later mochten enkele leerlingen hun stukje opzeggen. 

Vandaag heb ik ook eens foto's genomen van enkele boeken op school. 
Er zijn nieuwe boeken op school, maar ook veel oude exemplaren.
Vaak wordt een nieuwe druk gepubliceerd, maar de inhoud van de boeken blijft meestal hetzelfde. Daardoor hebben sommige kinderen het geluk om nieuwe boeken te mogen lenen, anderen moeten het doen met boeken die met moeite nog aan elkaar hangen. 

Taal: 
Taal voor jou!

Rekenen: 
 Rekenen 4, werkboek 2

Aardrijkskunde: 
Verken de wereld van dichtbij.  








Armworstelen met het vijfde leerjaar
Na de schooluren, bleven we in de naschoolse opvang. Deze keer hielden we toezicht in het vijfde leerjaar. Omdat het de eerste dag na de vakantie was, hadden de leerlingen niet veel huiswerk. We konden dus al snel spelletjes spelen met het klasje. We deden onder andere een paar klapspelletjes. Om de winnaar te bepalen, werd er steeds tussen de laatste twee een wedstrijdje armworstelen gehouden. Wonder boven wonder heb ik die wedstrijdjes van iedereen gewonnen. 
  
Bij Stephen op bezoek
Toen we net van school kwamen, werden we opgebeld. Het was Stephen, de persoon waarmee we op trip zijn geweest. Hij had goed nieuws voor ons. De senioren die met ons mee waren op trip, willen ons sponsoren. We kregen van hen een bedrag waarmee we (duurzame) materialen kunnen kopen voor onze school. Wat we er precies mee zullen doen, kunnen jullie binnenkort lezen.
Graag willen we ook via onze blog iedereen bedanken die mee was op trip en ons de kansen heeft gegeven om iets te kopen voor onze school.   
En natuurlijk een dikke merci aan Stephen, die ons goed heeft ontvangen en ons het geld heeft overgedragen!

- K -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten