woensdag 24 april 2013

Aapjes en tante Erna

Vorig weekend gingen we terug de jungle in. Deze keer niet zo diep in het binnenland, maar toch groen genoeg voor dat oerwoudgevoel!
De bestemming: Brownsberg

Ston Eiland
Zaterdag vertrokken we vroeg in de ochtend aan 't Vat. Daar werden we opgewacht door onze gids, de buschauffeur en onze kokkin.
De eerste dag spendeerden we het grootste deel van de tijd op Ston Eiland. Een prachtig schiereiland aan het stuwmeer (Brokopondomeer).


Apenfestival 
In de vooravond kwamen we aan op Brownsberg. Daar werden we verrast door de brulapen die ons een gratis concert gaven (luid dat ze kunnen zijn!). Ook maakten we die avond nog een kleine boswandeling. We zagen (en hoorden) apen en kikkers. Daarna kregen we een heerlijke maaltijd en kropen we in ons bedje. Dit bevond zich in een huisje op de top van Brownsberg, met een prachtig uitzicht!

Leo en Irene
Op zondag kregen we een heerlijk ontbijt om de dag mee te starten. Daarna gingen we de jungle in. Op naar de Irene- en Leo-watervallen! De tocht was behoorlijk zwaar. Het weer was warm en vochtig en de hellingen waren steil. Toch hebben we genoten van deze wandeling. We zagen weer verschillende aapjes en kregen van onze gids uitleg over allerlei planten, bomen en dieren. We kwamen te weten wat de inheemsen vroeger maakten (en nog steeds maken) van de verschillende vruchten, houtsoorten, bladeren ... Hij liet ons zien van welke vrucht men vroeger de indianenpijp maakte en vertelde ons welke palmbladeren de inheemse vrouwen gebruikten om hun 'tante Erna' te bedekken. Door de boeiende manier van vertellen en de woordkeuze van de man, werd het een leerrijke en plezante trip.

De momenten in Brownsberg en de mooie uitzichten zal ik nooit vergeten, het zijn herinneringen voor altijd!
Ik ga er voor de rest geen woorden aan vuil maken, kijk mee naar dit kort fotoverslag:



- K -




Geen opmerkingen:

Een reactie posten