woensdag 1 mei 2013

Fleurig dagje

1/02 Genieten van de vrije dag... in Lelydorp

Vandaag gingen we samen met Marc en Shera (medestudent van KAHO) naar de vlindertuin in Lelydorp. Ons avontuur begon met het nemen van de staatsbus. 'Je moet daar op straat wachten op een PL-busje, dan kom je er wel'. Braaf als we zijn, wachten we op de aangewezen plaats. Gelukkig raken we aan de praat met enkele Surinamers die zeggen dat we eigenlijk op de hoek van de straat moesten wachten op de bus. Gelukkig kwam die net langs en de vriendelijke Surinamers lieten de bus voor ons stoppen.
Het ritje naar Lelydorp viel erg goed mee. Het busje was klein, de deur bleef open en de bus stopte te pas en te onpas, maar we hebben het goed en wel overleefd. En dat allemaal voor nog geen SRD 2 (minder dan een halve euro) !

Toen we aankwamen in Lelydorp, riep de buschauffeur meteen een taxi aan de kant die ons naar de vlindertuin zou brengen.
En daar keken we onze ogen uit!



'kleine' wespjes in het museum

Onze eerste stop was in het insectenmuseum. Daar kon je vlinders, kakkerlakken, wespen, libellen .... van alle soorten, maten en kleuren bewonderen. Sommigen hadden echt prachtige (glinsterende) kleuren!
Daarna gingen we dan de vlindertuin in. Er zitten erg veel vlinders die zomaar rond je heen vliegen. Een enkele keer komen ze zelfs op je arm, hoofd of been zitten.



Rupsen - zeg maar minidraakjes!
 
De poppen van de vlinders zijn bestemd voor export. Aangezien een tropische vlinder in het buitenland slechts 2 weken leeft, is er dus een constante uitvoer van de poppen voor vlindertuinen in Amerika en Europa. 
Naast betoverende vlinders en planten, konden we ook zien hoe er schildpadden en zelfs slangen gekweekt werden.Ook de schildpadden en slangen zij bedoeld voor export (vaak worden ze in Europa verkocht als huisdieren).



Ik zou zo zeggen dat we onze vrije dag goed hebben besteed!

- K - (met dank aan Shera voor enkele prachtige foto's! )

1 opmerking:

  1. Hebt ge die schildpad (die slang hoeft net iets minder) ook mee genomen? Zou wel een leuk souveniertje zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen