woensdag 20 februari 2013

Kort reisverslagje

Thalys richting Schiphol

Het eerste deel van onze reis: de trein naar Schiphol. Je zit net geen uurtje op de Thalys van Antwerpen tot Schiphol; een vlot en handig vervoersmiddel naar de luchthaven dus!



'Passagiers voor de vlucht naar Paramaribo dienen zich te begeven naar Gate E22'

Ik had nog nooit gevlogen en had bijgevolg toch wat zenuwen bij het instappen van het vliegtuig. Gelukkig werd ik snel gerustgesteld. De vlucht verliep erg rustig en de bemanning was zeer vriendelijk. Hapjes en drankjes kwamen we ook niet te kort en we konden kiezen uit een heel gamma aan films, series, spelletjes ... op de tv'tjes.

'Een klap van de warmte'

Enkele dagen geleden stuurde onze contactpersoon nog 'Let op, als je uit het vliegtuig stapt, krijg je een klap van de warmte.' Ik dacht natuurlijk dat het een beetje overdreven was van haar, maar niets is minder waar! Je krijgt echt een klap van het erg zwoele en warme weer.






 





Nog slechts een busrit verwijderd van de Stoelmanstraat.

Toen we door de douane waren, werden we opgewacht door iemand die ons naar ons huisje zou brengen.
Samen met enkele andere vrijwilligers van SPS namen we plaats in een busje dat ons naar de Stoelmanstraat bracht.
Toen we om een uur of 10 's avonds toekwamen (In Belgiƫ was het toen 2 uur 's nachts) waren we doodmoe. We maakten kennis met enkele andere stagiaires van SPS, dekten ons bed, hingen een klamboe tegen de muggen op en kropen tenslotte in ons bedje voor onze eerste nacht.


- K -


Geen opmerkingen:

Een reactie posten